För arbetsgivare

SKAVHOLMEN REHAB

Så går det till

NUR betyder Natur Understöd Rehabilitering. Naturen läker utbrändhet bättre än medicinering, enligt Svenska forskare (Alnarps Lantbruksuniversitet). Stillhet, tystnad och dofter  tillsammans gör att hjärnan slappnar av och får vila.

Närhet till djur har också visat sig läka kroppens olika sinnen. Ingen går in i väggen på grund av arbetsbörda, utan alla faktorer såsom skilsmässa, sorg eller förlust av något slag, kan tillsammans orsaka utmattning och psykisk ohälsa.

Att inte må bra och att hela tiden vara utsatt för stress och press, både från sig själv och delvis av omgivningen, leder till psykisk ohälsa och utbrändhet.


Vi vill förebygga så att ingen blir utbränd, eller går och mår dåligt. Behandlingen riktar sig till personer med psykisk ohälsa/utbrändhet i olika grad, dock inte grövre ohälsa. Huvudsyftet är rekreation och reflektion. Vi använder oss av Meditation, medveten andning, anslappningsövningar, walk and talk, samt sorgbearbetning som redskap i vår behandling.


Psykolog  finns på plats vid minst 1 tillfälle under en 4 veckors behandling.

Krävs/önskas utökade samtal tillkommer kostnad för detta.


Likaså tillkommer kostnad om arbetstagaren vill genomgå program med sorgbearbetning. www.sorgfri.se


Handlingsplan

Under vistelsen hos oss kan medarbetaren vara förebyggande sjukskriven 50% men det är viktigt att medarbetaren inte arbetar dom dagar hen tillbringar på rehab. Dagen börjar med kaffe eller the och medveten andning. Därefter följer en stund i naturen för avslappning. En kortare stund för promenad eller lättare trädgårds arbete och även samtal. Efter detta en fika i orangeriet, där vi samtalar kring ämnena som berör oss, utmattning,sorg etc. Sen följer ca 1 timme för valfritt alternativ från förmiddagen,samt samtal med kurator, sorgbearbetning eller meditation. Att bara vara och andas frisk luft och lyssna till vinden och njuta av naturen är viktigt ändamål med rehabiliteringen. Planen är att medarbetaren ska få tillbaka sin energi, livslust och engagemang i sitt liv.


Vi har två paket att välja mellan.


  1. Omfattar 4 veckors behandling, 2-3 dagar per vecka, 4 timmar per dag.
  2. Omfattar 8 veckors behandling, 2 -3dagar per vecka, 4 timmar per dag.


4 veckor = 10 dagar/40 timmar.

8 veckor = 20 dagar/80 timmar.


4 veckor kostar: 17000 kr

8 veckor kostar  30000 kr


Priserna är exkl moms


Dagarna som omfattar vistelse hos oss skall vara helt fria från arbete, både före och efter vistelsen.

Dom andra dagarna är tanken att arbetstagaren skall arbeta som vanligt.


Vi rapporterar löpande hur arbetstagaren utvecklas under vistelsen.


Vi är i dagsläget inte knutna till Region Skåne utan vänder oss direkt till företag och privatpersoner.