Om oss/Galleri

SKAVHOLMEN REHAB

Om oss

naturen läker

Välkommen till vår NUR gård!

Nära toppen av Romeleåsen finns gården Skavholmen med anor från 1700-talet.

Gården ligger på 156 meters höjd, nära toppen av åsen. Här finner ni en fantastisk utsikt över stora delar av Skåne och en underbar natur med både öppna landskap, närhet till skog och djur.

På gården finns hästar, katter samt en fantastisk trädgård om cirka 1500 m². Trädgårdens läkande effekt har vi både Sassa och Mats fått uppleva under sjukdomsperioder och dess lugn, harmoni och grönska genom årstiderna, påverkar en otroligt positivt.

Vi har bott på gården sedan 2006 och tanken att dela med oss av denna oas har vi kommit fram till efter att båda varit sjuka på olika sätt.

Runt om gården finns ett böljande landskap med ett rikt djurliv och mycket grönska. En porlande bäck att sitta vid och en damm med spegelblank yta, för stunder av kontemplation.

Kikare står redo för att kunna skåda rovfåglar, hjortar, rådjur och räv. Det lugn och harmoni du finner här, långt bort från störande vägtrafik eller stadens buller är balsam för själen. Det finns också fina promenadvägar för den som önskar.

Vår historia

Vem är Sassa?
Utbildad frisör som både drivit två salonger i Malmö och arbetat med utbildning och fortbildning av frisörer,

möten med människor i olika situationer, att lyssna och stötta i svåra perioder, såväl som all glädje är en fantastisk erfarenhet, som yrket gett. Sassa utbildade sig 2008 till certifierierad handledare i sorgbearbetning www.sorgfri.se och tagit emot klienter inom detta.
Hästar är hennes stora passion i livet och haft hästuppfödning i liten skala på gården. Att träna och tävla med hästarna pågick fram tills för 6 år sedan. Efter en hysterektomi som gick mindre bra, blev det många sjukhusbesök och vid en ridtur, trillade hon av och bröt ryggen. Livet förändrades drastiskt och fler operationer följde. Hästarna och trädgården hjälpte till i läkningsprocessen och att naturen är läkande är ett faktum.

Vem är Mats?

Mats är finsnickaren som blev säljare som blev produktionsansvarig. Tyvärr blev jobbet som produktionsansvarig för mycket och fick avslutas precis innan han gick in i väggen. Beslutet att avsluta sista anställningen har visat sig vara mycket viktigt, både för kropp och själ. I behandlingen för att avbryta den nedåtgående psykiska hälsan, har miljön kring gården varit viktig. Meditation/kontemplation har starkt bidragit till en förbättrad hälsa. Mats har oxå erfarenhet av vård av anhörig i sjukdom och dess utbrändhet som följde.

Intressen:

Skapande och då kan det vara allt från husbyggnation till att bygga om eller renovera bilar. Fotografering har blivit ett stort intresse och alla foto på hemsidan är tagna av Mats.